София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Аталанта и Милан завършиха наравно  1:1

Доулофеу спаси „росонерите“ срещу Аталанта

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Милан измъкна с огромни мъки точката при визитата си в Бергамо в мача от 36-ия кръг на Серия „А“. В спасител на „росонерите“ се превърна Жерар Даулофеу, който изравни за 1:1 в 88-ата минута.
Аталанта се нуждаеше от точка, за да си осигури участие в Лига Европа, а победата щеше да им подпечата петата позиция. Ювентус и Лацио са финалисти за Купата на Италия, за Милан е важно да е шести, за да играе поне квалификации за Лига Европа. Сега "росонерите" имат точка повече от Фиорентина, който по-рано победи 3:2 Лацио, и 4 повече от Интер, който в неделя приема Сасуоло. До края на първенството остават два кръга. 
Рикардо Монтоливо се завърна в игра за първенство за първи път от октомври 2016-а насам.
Домакините откриха резултата секунди преди почивката. Шут на Леонардо Спинацола бе париран от вратаря Донарума, но Андреа Конти довкара топтака в мрежата за 1:0. 
Звездата на „бергамаските“ е защитникът с най-много голове (8) в топ 5 на европейските първенства през този сезон. 
Мъките на Милан свършиха малко преди последния съдийски сигнал, когато Жерар Деулофеу финтира защитник и с помощта на рикошет направи безпомощен Бериша за крайното 1:1.