София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Багата може да влезе в UFC

През следващите месеци могат да станат обаче и три, тъй като WSOF/PFL шампиона в тежка категория Благой Иванов изглежда скоро ще се присъедини към бойната организация

6 годиниДруги 8 Телевизия Евроком

Тежката категория със своята атрактивност допада на мнозина и изглежда сега на UFC им предстои наплив от бойци от целия свят, желаещи да се изкачат до върха на бруталната дивизия.Според статистиките, от 16-те най-добри бойци (включително и шампиона), само 4 са американци. През следващите месеци могат да станат обаче и три, тъй като WSOF/PFL шампиона в тежка категория Благой Иванов изглежда скоро ще се присъедини към бойната организация."Както някои от вас видяха, Благой Иванов не беше сред обявените бойци на PFL. Изглежда му е бил предложен договор от UFC, но в момента той се възстановява от операция заради скъсан менискус. Когато се оправи, той ще може да подпише. Това ще се случи най-рано през юни."
31-годишният Иванов е един от най-добрите в тежка категория и го е доказвал през цялата си 18-годишна кариера. Неговият рекорд до момента е 16-1-1, като 6 от победите си постига с нокаут, а други 6 - със събмишън. Единствената му загуба е от Александър Волков в турнир на Bellator.
Веднага след срещата с Волков, Багата печели титлата на WSOF, надвивайки Смеалиньо Рама с гилотина в третия рунд. Иванов защитава пояса 4 пъти, като последно победи UFC ветерана Шон Джордън.Другите победи на Иванов са срещу бойци като Рико Родригес, Лавар Джонсън, Рич Хайе, Казуюки Фуджита и Джош Копланд.Багата има опит в самбото и една победа срещу Императора - Фьодор Емеляненко. Освен с постиженията си в клетката, Иванов влезе в заглавията и с инцидента от началото на 2012-та, когато беше намушкан под мищницата. Тогава той беше подложен на 6-часова операция, тъй като острието беше достигнало сърцето му. Тогава той имаше 7 победи и нито една загуба. Впечатляващо е колко добре се представя дори и след неприятната случка.Срещу кого бихте искали да видите Багата в UFC?