София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Байерн изхвърли носителя на трофея Дортмунд

Баварците надиграха "жълто-черните" на "Алианц Арена" с 2:1 и чакат следващия си съперник

6 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Байерн победи у дома Борусия (Дортмунд) с 2:1 в голямото дерби от 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия и изхвърли носителя на трофея от миналия сезон, класирайки се за следващата фаза. Така баварците взеха реванша за отпадането си от съперника на полуфиналите през миналата кампания.
Шампионите започнаха без бившия капитан на “жълто-черните” Матс Хумелс, който се е разболял часове преди срещата. Гостите пък бяха без голмайстора си Пиер-Емерик Обамеянг, който остана извън групата заради бедрена травма.
Още в 3-ата минута след удар на Артуро Видал топката срещна напречната греда, а натискът на домакините продължи и пропуски от изгодни позиции направиха Хамес Родригес и Роберт Левандовски, а в 11-ата вратарят на гостите Роман Бюрки отрази силен шут на Рибери. Секунди по-късно Никлас Зюле засече и топката след центриране и тя отново се отби в напречната греда, а Жерон Боатенг (12) направи добавка с глава за 1:0.
Голът успокои домакините, които обаче продължиха да контролират събитията на терена, а гостите отправиха първия си точен удар едва в 34-ата минута, когато Давид Алаба изчисти пред голлинията с глава след удар на Андрий Ярмоленко.
Томас Мюлер (40) обаче удвои преднината на баварците и им даде още по-голямо спокойствие преди почивката.
В началото на второто полувреме Хамес Родригес и Томас Мюлер пропуснаха да направят аванса на домакините класически. В 51-ата минута вестфалци поискаха дузпа за игра с ръка на Йошуа Кимих, но такава не бе отсъдена. Последваха пропуски на Кагава за гостите и Левандовски и Видал за домакините.
В 69-ата минута Свен Улрай спаси шут на Марсел Шмелцер, но след това не успя да реагира на Андрий Ярмоленко (77), който намали на 2:1 и върна надеждите на гостите. Те можеха да изравнят в добавеното време и да вкарат мача в продължения, но след удар на Исак топката премина на сантиметри покрай вратата.