София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Байерн (Мюнхен) разби Хановер 96 с 4:0

"Баварците" смазаха Хановер 96 с 4:0 като гост

5 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Байерн (Мюнхен) записа трета поредна победа в Бундеслигата. "Баварците" смазаха с 4:0 като гост Хановер 96, като по този начин остават на третото място в първенството с 30 точки, колкото има и втория Борусия (Мьонхенгладбах). И двата отбора обаче изостават на шест от Борусия (Дортмунд), който по-късно днес приема Вердер и може да увеличи аванса си на 9.
Срещата започна с натиск на мюнхенци и още във втората минута точен се оказа Джошуа Кимих, вкарвайки гол от движение - 1:0.
"Баварците" продължиха да доминират и в 29-ата минута взеха преднина от два гола. Този път точен бе Давид Алаба, който отбеляза много красив гол от границата на наказателното поле след избита топка от корнер.
В началото на втората част гостите окончателно сложиха точка на спора, като Серж Гнабри вкара отскочила топка в наказателното поле.
Последният гол във вратата на Хановер бе дело на Роберт Левандовски. Таранът получи страхотно центриране от Кимих и с глава не остави шансове на домакините, оформяйки крайното 4:0.
Така "баварците" ще се надяват на издънка на Борусия (Дортмунд) по-късно, за да може разликата от шест точки да се запази. Хановер 96 от своя страна е последен с едва 10 пункта от 15 срещи.