София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Байерн почна преговори със заместника на Анчелоти

Томас Тухел е фаворит за позицията

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ръководството на Байерн (Мюнхен) се раздели с Карло Анчелоти, след като германският колос бе разгромен с 0:3 от Пари Сен Жермен във втори кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Временен негов заместник е Вили Саньол, но за всички е ясно, че ще бъде търсена постоянна алтернатива на италианския специалист.

Според “Билд” и германската редакция на “Sky Sports” директорите в Байерн не само са готови с избора на нов треньор, но и вече са започнали преговори с него - това е бившият наставник на Борусия (Дортмунд) Томас Тухел, който е безработен след края на миналия сезон. От “Скай” дори уточняват, че всичките им източници в баварския клуб индикират, че Тухел ще бъде следващият треньор.

Веднага след новината за уволнението на Анчелоти в медиите в Германия се спрягаха имената на Тухел и 30-годишния наставник на Хофенхайм Юлиан Нагелсман, който направи фурор в Бундеслигата през миналата кампания и класира тима си на четвърто място. Очевидно обаче по-опитният Тухел (44-годишен) е предпочитаният избор от ръководството на баварците.