София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барселона отпразнува дубъла с феновете

Каталунците празнуваха заедно с хиляди фенове по улиците на града

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Привържениците на Барселона се насладиха на истинска фиеста по улиците на града, с която беше отпразнувано спечелването на титлата в Ла Лига и успеха във финала за Купата на краля. Каталунците станаха шампиони предсрочно, след като победиха с 4:2 Депортиво Ла Коруня, а днес отборът показа трофеите на многобройните си фенове.
Десетки хиляди почитатели на Барса се включиха в шествието на открития автобус, в който бяха футболистите на "блаугранас". Лионел Меси и компания поздравиха запалянковците, а в центъра на града настана истински купон. Музика, танци и радостни възгласи съпътстваха празника на шампионите.
Тъжната нотка бе свързана с оттеглянето на Андрес Иниеста, който вече обяви, че след края на сезона ще напусне Барса. Легендата на испанския футбол беше в отлично настроение и се наслади на купона.
Барселона се надяваше да триумфира и в Шампионската лига, но сензационно отпадна на четвъртфиналите от Рома. През уикенда на тима на Ернесто Валверде предстои да приеме Реал Мадрид в поредното издание на Ел Класико, което обаче този път ще бъде единствено за престиж.