София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Барселона победи Леванте с 3:0 

Каталунците с класика срещу Леванте на "Камп Ноу"

6 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Барселона записа очаквана домакинска победа над Леванте с 3:0 в среща от 18-ия кръг на Примера дивисион. Рекордната покупка на каталунците за 160 милиона евро от Ливърпул Филипе Коутиньо не присъства на „Камп Ноу”, като от клуба са обяснили пред местните медии, че искат фокусът да бъде върху мача, а не върху бразилеца.
Възстановеният от контузия Усман Дембеле се завърна в титулярния състав на домакините и остана на терена до средата на втората част. Лионел Меси (12) записа мач №400 в испанския елит и вкара красив гол за откриване на резултата след комбинация с Жорди Алба. Андрес Иниеста пък изигра среща №650 за клуба. Две минути след гола на Меси вратарят Ойер спаси шут на Луис Суарес и добавка на Дембеле. Леванте можеше да изравни в 16-ата минута, но Тер Щеген спаси шут на Шейх Дукур.
Луис Суарес (38) удвои преднината на домакините след пас на Сержи Роберто и лек рикошет в тялото на защитник. Секунди по-късно Меси направи пропуск от чиста ситуация. До края на полувремето аржентинецът и Ракитич се разминаха с гола.
В началото на втората част Тер Щеген спаси удар на Иви Лопес. В 65-ата минута Шак Муур от гостите беше изведен сам срещу Тер Щеген, но германският национал отново показа висока класа. В 72-ата Суарес се озова очи в очи с Ойер, но бившият страж на Барса спаси шута му. В добавеното време пък Паулиньо (90+3) оформи крайния резултат след подаване на Меси.
След 15-ата си победа за сезона Барселона е на върха с 48 точки. Леванте записа шеста загуба и заема 16-а позиция с 18 точки.