София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Барселона спечели битката за Горецка

Съобщава се, че каталунците контактуват с Горецка още когато стана ясно, че футболистът е отказал да подпише с Шалке 04 новия договор

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Звездата на Шалке 04 Леон Горецка няма да продължи кариерата си във Висшата лига на Англия, след като немецът направи своя избор в полза на Барселона. От контракта на 22-годишния футболист с клуба от Гелзенкирхен остава малко повече от половин година, а възможността безплатно да получат стремително прогресиращия играч изглеждаше примамлива за грандовете от Висшата лига.
Известно е, че интерес към Леон проявяват Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити. Тези три клуба разчитаха да започнат преговори с играча през януари, като специално за "артилеристите: немецът бе трансферна цел номер едно.
Авторитетни немски източници обаче твърдят, че Горецка, който е победител в последната Купа на Конфедерациите в състава на националния отбор на Германия, вече е взел решение относно своето бъдеще. Леон не възнамерява да подписва нов контракт с Шалке 04 и да заминава за Висшата лига на Англия, защото е решил да се отправи за Барселона.
Съобщава се, че каталунците контактуват с Горецка още когато стана ясно, че футболистът е отказал да подпише с Шалке 04 новия договор. За това време Барселона е успяла да убеди немеца, че най-доброто място за него е "Камп Ноу".