София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БАСКЕТ-ЛИГАТА ГЛОБИ ТИТИ

НАЦИОНАЛНАТА ЛИГА ГЛОБИ ШЕФА СИ С 500ЛВ

8 годиниБаскетбол 3 Телевизия Евроком

Дисциплинарно административният съвет при Националната лига наказа с глоба от 500 лв. председателя на Лигата Константин Папазов в качеството му на председател на Левски 2014. Санкцията е наложена по доклад от дежурния представител на мача Левски 2014 – Черно море Порт Варна от 23  октомври Шай Щрикс, съобщиха от баскетболната ни федерация.

В отчета на комисаря е записано: „След срещата председателят на БК Левски 2014, който е и Председател на НБЛ, г-н Константин Папазаов влезе в съдийската стая и размени мнение със съдиите на срещата. След кратка дискусия завършила с ръкостискане, г-н Папазов напусна съблекалнята.“ Глобата е наложена съгласно чл.35.10 от ДАП на НБЛ.

Заради технически нарушения по време на същия мач Павел Иванов от Левски 2014 и Ангел Нацкин и Н. Маравич от Черно море Порт Варна бяха глобени съответно с 200 и по 100 лв. ДАС отправи предупреждение към БК Левски 2014 и БК Черно море Порт Варна за участие на състезатели в официална среща от НБЛ с екипировка в противоречие с изискванията на Официалния състезателен правилник.

За техническо нарушение по време на мача БК Спартак Плевен – БК Рилски Спортист на 24.10 с глоба от 100 лв. бе наказан Урош Величкович от Спартак Плевен. Същата санкция отнесоха и Б. Йовович от БК Академик Бултекс 99  и Б. Тенев от БК Черноморец заради техническите си фаулове по време на двубоя между тимовете си на 24 октомври. Времеизмервачът на пловдивчани Иван Дошков пък е със спрени права за една среща заради грешки при работа с уреда за измерване на времето.

По доклад на ДП Любомир Амиорков за мача БК Берое – БК Лукойл Академик на 24.10, гласящ „през втората част на срещата група зрители, запали пиротехнически материали и задими около 1/3 от залата. През почивката залата бе проветрена,а ръководителят на охранителната фирма отстрани от залата двама зрители от агитката“ за грубо нарушаване на чл.37.9 от ДАП, ДАС наказа БК Берое с имуществена санкция в размер на 500 лева.