София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Батков: Не вярвам Васил Божков да вземе Левски

Тогава аз шеговито му казах, че мога да му дам Левски, а той ми каза: „Не, не“

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Бившият президент на Левски Тодор Батков изрази съмнение, че бизнесменът Васил Божков да застане начело на „сините“. Адвокатът, по времето на когото на тимът от "Герена" написа едни от най-славните си страници от историята си, бе специален гост в предаването на DIEMA SPORT – "Домът на футбола", където говори за настоящата по-деликатна ситуация на "Георги Аспарухов".
"Всичко е възможно, но мога да ви кажа, че когато Божков излезе от ЦСКА 2006-а година първите дни от декември. Той дойде да се види с нас в Лондон. Тогава той каза, че приема поздравления, защото се е отървал. Пожела го и на мен. Тогава аз шеговито му казах, че мога да му дам Левски, а той ми каза: „Не, не“. Това е истина, междудругото. Не вярвам, че ще стане. Ако има здрав разум, а Божков има такъв. Стефан е голям фен на Левски, голямо име, политик, успял служебен премиер в много тежък момент за България. Справи се блестящо", започна Батков по темата.
"Чандъров по-слабо го познавам. Той има сърце и душа за футбола. Направи много неща първо на Драгалевци, сега със Септември. Не мога да преценя и аз чувам много слухове. Не бих искал да се ангажирам. От тези тримата, може би Чандъров би могъл, защото и той е левскар. Синът му бе в нашата школа, преди да го дръпнат в ДИТ", каза още Батков.