София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бербатов: Нямам търпение да стана треньор

Тренировките се водят от бивши футболисти, постигнали по-сериозно успехи в кариерите си. Занимания с талантите са провеждали Рио Фърдинанд, Боби Замора, Теди Шерингам и друг

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Бившият български национал Димитър Бербатов няма търпение да стане треньор по футбол. Това разкри самият той в профила си в Туитър. "Аз съм Димитър Бербатов и нямам търпение да стана треньор", обяви Бербо.
Бившият играч на Манчестър Юнайтед първоначално ще води занимания на млади таланти към проекта "Football Escapes" в Дубай. Митко ще дава насоки на бъдещи футболни звезди в елитния курорт JA Jebel Ali Golf Resort на Великден.
"Football Escapes" се занимава с организацията на футболни уроци за деца на различни места по света, като си партнира с най-добрите хотели и курорти. Тренировките се водят от бивши футболисти, постигнали по-сериозно успехи в кариерите си. Занимания с талантите са провеждали Рио Фърдинанд, Боби Замора, Теди Шерингам и други.
Напомняме, че по-рано мениджърът на Бербо заяви, че е рано да се говори за отказване на нападателя от кариерата на футболист. От началото на март Бербатов е свободен агент. Българският нападател изпълни договора си с Керала Бластърс и обяви, че се прибира вкъщи. В Индия Митко отбеляза само един гол в девет мача и получи две контузии през сезона. При тръгването си от Индия бившият нападател на Манчестър Юнайтед разкритикува остро тактическите методи на треньора си Дейвид Джеймс: "Най-лошият, който се опитва да бъде треньор. Най-лошите тактически съвети. Хвърляйте топката към нападателя и той да се оправя от там нататък", написа Бербатов в "Инстаграм", използвайки хаштагове.
Бербатов беше третият най-скъпоплатен футболист в индийското първенство.
"Рано е да говорим (за отказване). Нека да го оставим да си почине малко, да се отърси от преживяванията в Индия, да отдели необходимото време на семейството си и след това тепърва ще разговаряме. Той е професионалист. Където го отвее вятърът, там трябва да си върши работата, но няма да подсилва български отбор", заяви агент Емил Денчев.