София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Берое и Верея си разделиха по точка 

Гредата спаси гостите в самия край на срещата

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Берое и Верея завършиха 0:0 в първото за сезона дерби на Стара Загора. Началото на втория мач от програмата на първия кръг в елитната Първа лига се забави с около половин час заради проблеми с осветлението на стадиона.
Любопитното преди сблъсъка бе, че досегашният наставник на Верея Александър Томаш вече е начело на градския съперник, а бившият на Берое - Илиан Илиев, водеше днешния им опонент.
Срещата не предложи кой знае колко голови положения и напълно заслужено отборите си разделиха по точка. Футболистите на двата тима разочароваха напълно феновете по трибуните и телевизионните екрани, като за цяло първо полувреме не отправиха нито един точен удар по посока на някоя от двете врати.
В началото на втората част съперниците си размениха по един точен удар в очертанията на вратите, но те не бяха заплаха за гол. В 79-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Мирослав Енчев си изкара глупав втори жълт картон за симулация.
Най-чистото положение за гол пък дойде в 88-ата минута, когато Берое пропусна да грабне трите точки. Топката бе центрирана от фаул, а вратарят Аргилашки я боксира и тя срещна главата на Георги Динков. След това кълбото кацна на напречната греда и накрая се озова в ръцете на Аргилашки.
До края на мача съперниците не си вкараха гол и спечелиха по една точка за старт на сезона.