София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Берое надви Славия с 2:0

Заралии се наложиха над "белите" с 2:0

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Берое постигна втора поредна победа в Първа лига. След като преди седмица се наложи с 1:0 над Пирин, днес тимът на Александър Томаш спечели с 2:0 домакинството си от 17-ия кръг на шампионата на Славия.
С този успех заралии събраха актив от 30 точки и поне за кратко се наместиха в тройката, измествайки Левски, който е 29, но и мач по-малко. "Белите" пък са 8-и с 20 точки.
През първата част Берое бе по-дейният отбор и на няколко пъти бе близо до попадение. С пропуски обаче се отличиха Мартин Райнов и Антон Карачанаков. Именно юношата на ЦСКА бе на косъм от гола в самия края на полувремето, но мощният му шут от близка дистанция намери напречната греда.
След почивката играчите на Славия погледната по-смело към вратата на домакините и за известен период от време трайно се настаниха в половината на заралии.
Постепенно обаче Берое отново взе инициативата и организира няколко опасни атаки. В 62-ата минута Райнов засече центриране на Карачанаков, но топката отново срещна напречната греда на вратата, пазена от Стергиакис. Само три минути по-късно домакините излязоха напред в резултата. Еуженио стреля от дистанция, но младият страж на Славия изби. Последва добавка на Камбуров, която отново бе парирана от Стергиакис. Топката обаче попадна в Мартин Райнов, който на празна врата даде преднина за тима си.  
В 87-ата минута Берое стигна до втори гол, дело на Карлос Охене.
Славия можеше да стигне до почетен гол, но в добавеното време удар на Владислав Узунов срещна напречната греда.