София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бешикташ и Фенербахче завършиха наравно 2:2 

Голяма драма, четири гола и три червени картона в дербито на Истанбул

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Бешикташ и Фенербахче завършиха наравно 2:2 в първи полуфинал за Купата на Турция. Двубоят ще се запомни освен с четирите гола и с трите червени картона, които съдията показа.
Алваро Негредо даде преднина на домакините в 14-ата минута, но Роберто Солдадо изравни в 17-ата. Минута преди края на първото полувреме гостите от Фенербахче останаха в намален състав след втори жълт и съответно червен картон на Алпер Потук. Въпреки това в 45-ата минута Шенер Йозбайраки вкара за 2:1 в полза на фенерите.
На полувремето за Бешикташ в игра се появи Рикардо Куарешма, но престоя на терена само 6 минути. В 52-ата минута той получи директен червен картон и статуквото бе възстановено. В 76-ата минута реферът изгони за втори жълт картон и вратаря на Фенербахче Волкан Демирел. Наложи се смяна, при която от игра излезе бившият футболист на Черноморец Аатиф Шаешу, за да се появи резервният вратар Карлос Камени.
В 82-ата минута Хасан Калдъръм си отбеляза автогол и оформи крайното 2:2.