София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Безупречна България подчини Финландия за четвъртфинала на Евроволей

Мъжкият ни национален отбор по волейбол се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство в Полша.

7 годиниВолейбол 16 Телевизия Евроком

Мъжкият ни национален отбор по волейбол се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство в Полша. В плейофите за място в топ 8 „лъвовете“ се наложиха с 3:1 (23:25, 25:21, 25:11, 25:12) над коварния тим на Финландия. Въпреки че загубиха първия гейм, възпитаниците на Пламен Константинов не допуснаха изненада и си заслужиха място в следващата фаза.

Срещата в зала "Таурон Арена" в Краков започна равностойно, като първият гейм вървеше точка за точка. За съжаление българите допуснаха твърде много грешки от начален удар, което натежа в края и позволи на финландците да отмъкнат първата част след 25:23 в тяхна полза.

Равностойно бе и началото на втория гейм, но постепенно трикольорите взеха инициативата, оттегляйки се при второто техническо прекъсване с преднина от 4 точки – 16:12. До края на гейма българите удържаха аванса си и изравниха резултата след 25:21.

В третия гейм нещата си дойдоха на мястото и след много силна игра България буквално отвя съперника с 25:11. В заключителния четвърти гейм „лъвовете“ не изпуснаха инициативата и отново след много солидно представяне стигнаха до крайния успех с 25:12.

Утре, в спор за място на полуфиналите, тимът ни ще срещне със състава на Сърбия, който завърши на първо място в група A.