София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Битката между Берое и Лудогорец завърши с много пропуски и без победител

Шампионите взеха само точка от Берое

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Берое и Лудогорец завършиха 1:1 в интригуващ мач от втория кръг на Първа лига. Марселиньо откри резултата за шампионите в 57-ата минута, а в 62-ата Мартин Райнов изравни, след което така и не падна ново попадение и не беше излъчен победител.
За гостуването в Стара Загора наставникът на Лудогорец Пауло Аутори даде почивка на някои титуляри, съхранявайки ги за реванша с МОЛ Види (б.р. - доскорошният Видеотон) в Шампионска лига - на 1 август (сряда) от 21:00 часа. Цели пет бяха промените в сравнение срещата с унгарците в Разград (0:0). Георги Терзиев, Яцек Горалски, Густаво Кампаняро, Жоао Пауло и Якуб Швиерчок започнаха от първата минута срещу Берое вместо Козмин Моци, Светослав Дяков, Лукас Саша, Кешерю Официален дебют в Първа лига за Лудогорец записа Антон Недялков. Бившият защитник на ЦСКА замени Натанаел в 68-ата минута и доигра срещата под Аязмото.  Избраниците на Александър Томаш първи имаха шанс за откриване на резултата. Във втората минута Борислав Цонев бе близо до гол, но гредата спаси гостите. Иван Минчев подаде на халфа, който стреля, а топката се отби в напречната греда. Лудогорец отговори с бърза атака, при която Мисиджан нахлу на скорост в наказателното поле на домакините, но не успя да завърши с удар.
В 23-ата минута Марселиньо стреля покрай лявата греда на вратата, пазена от Душан Перниш. Стражът на Берое след това блесна с редица решителни намеси, но в 57-ата минута му се наложи да вади топката от мрежата си. Мисиджан подаде вдясно към Сисиньо, който веднага пусна по земя към Марселиньо и асът на "орлите" се разписа с точен изстрел по земя - 0:1. 
Радостта на шампионите беше твърде кратка, тъй като пет минути по-късно Берое изравни - 1:1. Капитанът Мартин Райнов реализира с топовен изстрел и вдигна на крака публиката на стадиона в Стара Загора. 
Последваха няколко пропуска на Якуб Швиерчок. Перниш не позволи и на Жоао Пауло да го накаже и срещата завърши без победител - 1:1.
и Вандерсон.