София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борусия (Д) надви Аугсбург с 4:3

Двата тима вкараха четири попадения в последните минути, Пако Алкасер с хеттрик

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Борусия (Дортмунд) остана еднолично на върха в Бундеслигата и след седмия кръг на шампионата, постигайки домакинска победа с 4:3 срещу Аугсбург.
Гостите поведоха в 22-ата минута с попадение на Финбогасон. Новото попадение Пако Алкасер изравни в 62-ата, но Аусбург отново дръпна в резултата 10 минути по-късно с попадение на Макс.Дошлият през лятото Пако Алкасер вкара петия си гол в Бундеслигата в 80-ата минута и изравни резултата (2:2), а само 4 минути след това Марио Гьотце направи обрат за 3:2 в полза на лидера.
Аугсбург обаче не се отказа и Грегораш изравни за 3:3 в 87-ата минута. Но и това не беше всичко в двубоя, тъй като Пако Алкасер оформи хеттрика си за победата с 4:3 в продължението.
Борусия остава на 3 точки пред преследвачите Вердер и Херта, които са с по 14 и е единственият отбор без загубата от началото на сезона. Аугсбург път е девети с 8 точки.