София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борусия (Дортмунд) разби Байер (Леверкузен) с 4:2

Леверкузен усети мощта на "жълто-черните" 

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Борусия (Дортмунд) постигна фантастичен обрат над Леверкузен и свали Байерн (Мюнхен) от първото място в Бундеслигата. В късния съботен мач от програмата на шестия кръг “жълто-черните” надвиха съперника на Лудогорец в Лига Евроа с 4:2, след като изоставаха с 0:2 до 65-ата минута.
На почивката домакините водеха с 2:0 след голове на Мичел Вайзер в 9-ата минута и на Жонатан Та в 39-ата. В 54-ата Кевин Фоланд удари греда, а веднага след това Роман Бюрки направи отлично спасяване на изстрел на Юлиан Брант. И докато всички очакваха третия гол в мрежата на Борусия, нещата се обърнаха тотално. В 65-ата Якоб Бруун Ларсен намали на 1:2, а четири по-късно капитанът Марко Ройс се разписа за 2:2.
В 85-ата преотстъпеният от Реал (Мадрид) Ашраф Хакими центрира към Пако Алкасер и Борусия излезе напред - 3:2.
В последната минута на редовното време Та пропусна да изравни от идеално позиция, а след това дори вратарят на домакините Лукас Храдецки се включи в атака. В петата минута на добавеното време Алкасер се възползва от отсъствието на стража и без проблем реализира за крайното 4:2 за Борусия.
"Жълто-черните" събраха 14 точки и оглавиха класирането. Байерн е втори с 13, колкото има и Херта. Леверкузен е чак на 12-ото място с едва 6 точки.
Борусия вече е единственият отбор в елита на Германия без поражение от началото на сезона.