София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ботев (Пд) на 1/4-финал за Купата на България

"Канарчетата" имаха по-голям късмет от бялата точка в Стара Загора

5 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Ботев (Пловдив) победи Берое с 4:3 след драма с дузпи в Стара Загора и се класира за 1/4-финалите в турнира в турнира за Купата на България. Националният селекционер Петър Хубчев изгледа от трибуните дербито на Тракия, което в редовното време и продълженията завърши 0:0. При дузпите пропуснаха само Стивън Петков от "канарчетата" и Георги Ангелов и Мартин Райнов от домакините. Серкан Юсеин вкара последната дузпа, с която гостите се класираха за следващата фаза.
Срещата започна равностойно и първото сериозно положение дойде в 18-ата минута, когато Вандерсон направи страхотен пробив и от аутлинията подаде към Рубен Бригидо. Последният пък от няколко метра уцели тялото на Джонатан Перейра, застанал пред голлинията и предотвратил гол.
Десет минути по-късно Перейра получи пас от Тодор Неделев и си поведе добре топката, след което шутира, но встрани от вратата. Малко след това и самият Неделев искаше да изненада вратаря Душан Перниш с шут от дистанция, но и той не показа точен мерник.
Пет минути преди почивката Мартин Камбуров центрира към Борислав Цонев, който отправи удар с глава право в ръцете на Даниел Кайзер.
През втората част в 57-ата минута Густаво Афонсо стреля по тревата, но Перниш спаси. Малко по-късно пак той се опита да се разпише, но шутира право в ръцете на стража на домакините. В 66-ата минута Антонио Вутов нахлу в наказателното поле на домакините и падна за дузпа, не получи такава, след като съдията не видя съприкосновение между него и Мартин Райнов.В 89-ата минута Вандерсон проби и центрира в наказателното поле, където обаче и резервата Меска, и Рубен Бригидо не успяха да засекат топката. Домакините пък имаха своя шанс в добавените минити на редовното време, след като Иван Бандаловски беше изпуснат в наказателното поле и отправи силен удар, а Кайзер изби. В крайна сметка се стигна до продължения.
Три минути след началото на първото продължение не бе зачетен гол за Берое. Меска беше изведен зад защитата и шутира в гредата, а Рубен Бригидо вкара с добавака, но бе в положение на засада. Минутка преди края на това продължение пък Ботев поиска дузпа след падане на Густаво Афонсо, който нахлу в наказателното поле. Иван Бандаловски се хвърли в краката му, опитвайки се да изчисти топката и съдията даде корнер. В 116-ата минута Вандерсон нахлу опасно в наказателното поле и подаде по земя към точката на дузпата, но Стивън Петков изчисти напред.