София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ботев (Пловдив) победи Септември с 2:0 

Вутов пропусна дузпа, 17-годишен се разписа

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Ботев (Пловдив) се наложи Септември с 2:0 в мач от 15 кръг на Първа лига и по този начин се върна към успехите, след като загубата от Левски с 1:4 преди седмица сложи край на серията от четири поредни победи. Срещата беше решена с голове в добавеното време, след като през цялото време „канарчетата“ се скъсаха да пропускат. Точни за успеха бяха две от резервите на „жълто-черните“, а пловдивчани изпуснаха дузпа.
Звездите на домакините Тодор Неделев, Стивън Петков, Антонио Вутов пропиляха възможности за гол в края на първото и началото на второто полувреме. Септември отговори с пропуски на Ишмаел Байду и Стивън Перейра. Пет минути преди края и капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов не успя да се разпише от чиста позиция.
Най-интересното сякаш беше запазено за добавеното време на мача. В първата минута след изтичането на 90-те Тодор Неделев овладя топката след грешка на защитата на Септември и центрира пред вратата, където резервата Васил Шопов прати топката в мрежата на Яни Георгиев.
Две минути по-късно „канарчетата“ получиха дузпа, след като Стилиян Николов с ръка изби топката на голлинията и получи червен картон. Антонио Вутов обаче стреля в гредата. Играта продължи и друг от резервните футболисти на Николай Киров – 17-годишният Иван Василев се разписа за крайното 2:0. Това е първото попадение на младока в елита в едва втория му мач в Първа лига. Той дебютира в края на миналия сезон при 2:2 срещу Лудогорец.
С този успех Ботев (Пловдив) събра актив от 26 точки и остава на пето място в класирането. Четвъртият Берое има 27, а шестият Локомотив (Пловдив) е с 20, но и двата тима имат по един мач по-малко. Септември е на предпоследно 13-о място със седем точки, на шест зад Витоша (Бистрица) и на три пред Верея. Старозагорци по-късно днес приемат Етър.