София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ботев (Враца) надви Витоша (Бистрица) с 1:0 

Отборът на Сашо Ангелов взе трите точки от Витоша

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Ботев (Враца) започна с победа пролетния дял от шампионата в Първа лига. Футболистите на Сашо Ангелов се справиха трудно с Витоша (Бистрица), надделявайки с 1:0 в първата си официална среща след раздялата с Валери Божинов. Както е известно, звездата избра да се завърне в Левски.
В герой за врачани днес се превърна друг Валери - Домовчийски. Опитният нападател се разписа в 61-ата минута и донесе успеха на домакините срещу селекцията на Росен Кирилов.
Първата опасност в мача от 21-ия кръг се откри пред гостите. В третата минута Четин Садула излезе на стрелкова позиция, а Красимир Костов успя да спаси. В 20-ата минута капитанът на Ботев Валери Домовчийски получи пас зад защитата на Витоша и вкара. Правилно обаче попадението не бе зачетено, тъй като голмайсторът бе в засада.
До почивката не се случи нищо запомнящо се, като и през второто полувреме липсваха чистите голови ситуации. Картината се промени в 61-ата минута, когато Домовчийски откри. Бившият национал завърши с прецизен изстрел с левия крак чудесна многоходова акция на Ботев, като му асистира Петър Атанасов - 1:0.
В 69-ата Атанасов пробва рефлекса на Християн Василев от воле, стражът на гостите успя да избие в ъглов удар. В 80-ата минута отново нападателят на Ботев беше близо до отбелязване на попадение, като и този път младият вратар на "тигрите" отрази.
В края Ивайло Михайлов беше изгонен за втори жълт и съответно червен картон и Ботев завърши с човек по-малко.
След победата врачани имат 27 точки и заемат осмото място. Витоша е на 11-ата позиция с 20. В междинния 22-и кръг Ботев гостува на ЦСКА - на 19 февруари (вторник) от 17:30 часа, а Витоша приема Левски - на 20 февруари (сряда) от 17:00 часа.