София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БЪЛГАРИ ЗАВЪРШИХА НА ЧЕТВЪРТО МЯСТО НА ПРЕСТИЖЕН ТУРНИР ПО ФУТЗАЛ В АВСТРИЯ

УНГАРЦИ ТРИУМФИРАХА НА ТУРНИРА „МИТРОПА ФУТЗАЛ КЪП“.

8 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

 

Осмото поредно издание на пристижния турнир Митропа Фтзал Къп 2016, който тази година се проведе във Виена, бе спечелен от тима на ЕТО Футзал Гьор (Унгария) с две победи и един равен мач и голова разлика 23:1. Втори остана отборът на ФК Танго Ходонин (Чехия), с една победа, два равни мача и голова разлика 8:6. Домакинът Стела Роса (Виена) завърши на почетното трето място, с една победа, две загуби и голова ралика 7:11.

Германският клуб, в който се състезават и трима българи - Вакерсдорф, завърши на четвърта позиция с един равен, две загуби и голова разлика 5:25. Тимът бе създаден през 2013г., но последната година изгради добър и боеспособен отбор, благодарение на играещия треньор Борис Радисавлйевич. Част от колектива са вратарят Борислав Стоянов и полевите играчи Стоян Стойков и Юлиян Куртелов. Целта на немския клуб е да затвърди доброто представяне от предходния сезон, когато завърши на трето място в тяхната регионална лига.

Отборът на Танго също е професионален клуб, който е съставен от чешки футболисти. Тимът е един от традиционните фаворити за Чехия и винаги е сред първите отбори, като преди два сезона завоюва и шампионската титла.

Стела Роса е рекордьор по титли в Австрия и почти всяка година също участва в квалификацийте или в групите на УЕФА Футзал. Той е съставен предимно от сърби. Има и един българин - Росен Петров, който е на 20 години и е израснал в Русия заедно с родителите си, а от 2 години е в Австрия и съчетава ученето с Футзала. Той е млад и доста переспективен футзал състезател.

Тазгодишният шампион на турнира - ЕТО Гьор е един от най-силните в Европа и в момента е на 5 място в ранглистата на УЕФА. Съставен е от испанци, бразилци, чехи и унгарци. Един от испанците е европейски шампион с  националния отбор на Испания по футзал. Любопитен факт е, че средната месечна заплата на футболист е около 7500 евро.