София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

България победи Саудитска Арабия с 1:0

Играчите на Петър Хубчев излъгаха Саудитска Арабия в Лисабон

пропускане
6 годиниФутбол 11 Телевизия Евроком

България победи Саудитска Арабия с минималното 1:0 в контрола на стадион "Рестело" в Лисабон. Това бе последен мач за "лъвовете" през тази година. Ивелин Попов (81) с глава вкара единствения гол в мач №10 на Петър Хубчев начело на "родните трикольори". Двубоят бе трети в историята между двата тима, които преди това си бяха разменили по една победа. "Лъвовете" губят контрола с 0:1 в Рияд пред 1996 година, а след това печелят с 2:0 през 2010 година в Истанбул с голове на Димитър Рангелов и Валери Домовчийски в края на първата част.
На мача в Лисабон в 14-ата минута централният защитник Мохамед Ал Фатил пробва да отбележи с прехвърлящ удар от центъра на терена, но вратарят Пламен Илиев улови топката без особени проблеми. Малко по-късно „лъвовете” отвърнаха с неточни удари на Ивелин Попов и Спас Делев сам срещу вратаря.  В 32-ата минута Мартин Райнов се опита технично да прехвърли вратаря от малък ъгъл, но прехвърли и вратата.
Минута преди почивката дойде най-чистото положение за първата част. Михаил Александров изчисти топката от голлинията след прехвърлящ удар на Абу Радиах, възползвал се от грешка на Николай Бодуров с върната топката на вратаря.
След почивката в 51-ата минута при центриране от корнер Ал Фатил изпревари всички и отправи удар с глава, но Пламен Илиев спаси, избивайки топката в нов ъглов удар. Малко след това при нов корнер Абу Радиах също бе близо до гола след удра с глава, но Пламен Илиев изби топката с една ръка. Постепенно играчите на Петър Хубчев взеха инициативата и отправиха няколко удари от далечна дистанция, а в края на мача наложиха и натиск. Появилите се като резерви Георги Миланов, Андрей Гълъбинов и Алексаднър Тонев раздвижиха играта. Райнов и Гълъбинов бяха близо до попадението, но пропуснаха от изгодни позици, а в 81-ата минута все пак Ивелин Попов се разписа след центриране на Георги Миланов отляво. В 85-ата минута "арабите" останаха и в намален състав, слд като Аларби Мансур е изгонен заради грубо влизанв в краката на Георги Миланов.
В добавеното време Иван Минчев влезе като резерва на мястото на Ивелин Попов и записа дебютни минути с екипа на България.