София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България с тежка конкуренция в четвъртия турнир на Лигата на нациите

Националите ни ще спорят с Бразилия, Франция и Канада

6 годиниВолейбол 1 Телевизия Евроком

Мъжкият ни национален отбор по волейбол ще изиграе своите мачове от четвъртия турнир в Лигата на нациите на родна земя. Срещите са от 18:30 часа от 15 до 17 юни във Варна.

След като имаха малко проблеми със завръщането си от Япония, нашите пристигнаха на родна земя. Полетът им от Франкфурт за София закъсня, като първия път те дори го пропуснаха поради лоши метеорологични условия.

Вчера те кацнаха на българска земя и заминаха за Варна.

Мачовете са предвидени за Двореца на културата и спорта в морската ни столица.

За Варна отпътуваха ветераните в националния тим Георги Братоев и Николай Николов, които обаче са с контузии и няма да участват в мачовете, Братоев се контузи по време на мача с Австралия. Той не е способен да вземе участие към момента. Николай Николов обаче се надява да се включи в следващата фаза на Лигата на нациите, която ще бъде проведена в Иран следващата седмица.

В състава е повикан централния блокировач Красимир Георгиев, който е с по-малко опит и досега се готвеше с ''Б'' отбора под ръководството на Мирослав Живков.

 До момента българските национали имат три победи и шест загуби в турнира и заемат 12-о място в общото класиране. 

 

Сега им предстоят, както се вижда от програмата, може би най-сериозните конкуренти в лицето на Бразилия, Франция и Канада.

Самият Пламен Константинов заяви, че в отбора липсваше досега стабилност.