София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

България се бори в Осло, но Норвегия ни подчини

Домакините спечелиха срещу "трикольорите" с 1:0

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

България загуби с 0:1 от Норвегия в среща от група 3 на Дивизия "C" от Лигата на нациите. Мачът, който се игра на стадион "Улеваал", ще се запомни със спестен червен картон за Джошуа Кинг от домакините през втората част, както и с огромен негов пропуск.
Срещата започна равностойно, като в първите домакините владееха повече топката.
Първата голова ситуация дойде в 10- ата минута, като тя се откри пред Норвегия, а с пропуск се отчете Джошуа Кинг, който стреля над вратата на Пламен Илиев.
Домакините започнаха да пресират все по-силно българските футболист, като положенията пред вратата на Пламен Илиев валяха едно след друго.
В 19-ата минута футболист на скандинавците центрира остро в наказателното поле на България, а за наше щастие нямаше кой да засече топката.
Норвегия продължи да натиска и логичното се случи в 31-ата минута, когато домакините откриха резултата чрез Мохамед Елюнуси, който получи страхотен пас от Елабделауи и отбеляза отблизо във вратата на Пламен Илиев - 1:0.
Първото положение пред България през първата част дойде чак в 38-ата минута, като след центриране от свободен удар на Десподов, Бодуров стреля с глава, но неточно.
Второто полувреме започна добре за нашия отбор, като в 55-ата минута Радослав Василев свали хубаво с глава топка за Ивелин Попов, който стреля, топката рикошира от защитник на Норвегия, но корнер не бе отсъден.
"Трикольорите" продължиха с добрата игра през втората част и на два пъти имаха добри възможности, но със слаби изстрели се отчетоха Ивелин Попов и Кирил Десподов.
В следващите минути Норвегия смени коренно стила си на игра и разчиташе предимно на контраатаки.
В 73-ата минута дойде грубата съдийска грешка, при която Джон Бийтън даде на Николай Бодуров жълт картон за остър шпагат, но не даде червен такъв на Джошуа Кинг, който реагира бурно след влизането на българския защитник, като го удари.
Само 10 минути по-късно съдбата си каза думата и Джошуа Кинг, на когото му бе спестен червен картон, се отчете с комичен пропуск на празна врата.
До края на срещата нямаше по-сериозни положения пред двете врати и така скандинавците си върнаха за загубата в София, печелейки днес със същия резултат.
След тази победа Норвегия оглавява група 3 от Дивизия "C" на Лигата на нациите с 9 точки, колкото има и България на второто място, но "трикольорите" с по-лоша голова разлика. Така развръзката в тази група, в която са още Кипър с 4 точки и Словения с 1, тепърва ще се решава в последните две срещи за двата тима.