София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси победи Атлетико (Мадрид)  с 2:1

"Сините" удариха с 2:1 "дюшекчиите"

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Челси постигна драматична победа с 2:1 като гост на Атлетико (Мадрид) в среща от група "С" на Шампионска лига. "Сините" изковаха успеха в последната минута на срещата, когато се разписа влезлият като резерва Батшуай.
Гостите стартираха по-добре срещата и в първите 10 минути създадоха няколко добри ситуации за гол. С пропуски обаче се отличиха Алваро Мората и Еден Азар.
В 13-ата минута белгиецът отправи страхотен шут от дистанция, но топката срещна гредата. Челси продължи да бъде по-дейният отбор, но така и не съумяваше да стигне до попадение. Това естествено не остана безнаказано и малко преди края на полувремето Атлетико поведе в резултата. при едно центриране от корнер Давид Луиш задържа съперник в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Антоан Гризман изпълни наказателния удар и не сгреши за 1:0.
Челси се опита да възстанови бързо равенството, но до края на полувремето така и не стигна до попадение. 
"Сините" отново бяха по-дейният отбор в началото на второто полувреме и логично в 60-ата минута стигнаха до попадение. То бе дело на Алваро Мората, който засече с глава центриране на Моузес. Само 2 минути по-късно лондончани бяха близо до втори гол, но Фабрегас отблизо не успя да засече топката във вратата.
Срещата вървеше към равенство, но в последната минута на мача появилият се като резерва Миши Батшуай засече центриране на Алонсо и донесе успеха за своя тим. 
Във временното класиране Челси е лидер с 6 точки, следван от Рома с 4. Атлетико (Мадрид) е на 3-а позиция с 1, а Карабах на последната с 0.