София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Челси победи Нюкасъл с 2:1

"Сините" пречупиха като гости Нюкасъл и се изравниха по точки с Ливърпул и Утфорд

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Нюкасъл загуби у дома от Челси с 1:2 в среща от третия кръг на английската Висша лига. Така „сините“ от Лондон записаха трета поредна победа и се изравниха по точки с лидера Ливърпул и Уотфорд. „Свраките“ остават без успех и само с една точка в актива си на 16-ата позиция.
Ласелс и Шелви пропуснаха мача за Нюкасъл поради контузии, а Фернандес, Шер и Ки дебютираха, докато Саломон Рондон за първи път излезе като титуляр.
Домакините разчитаха на силната си игра в защита и контраатаки, което позволи на „сините“ повече да владеят топката, но не и да създават много голови положения. Битката се водеше предимно в половината на „свраките“, които не даваха много шансове на съперника да стигне в близост до вратата на Дубравка.
Еден Азар започна за първи път титуляр за Челси този сезон и през първата част на два пъти бе повален на терена след груби влизания. Бегиецът бе най-деен от гостите и демонстрира класата си в 36-ата минута, когато се подигра с няколко бранители и изведе чудесно Педро. Испанецът обаче отправи слаб удар по земя и не затрудни Дубравка.
След паузата картината на „Сейнт Джеймсис Парк“ не се промени, а играчите на Рафаел Бенитес дори се пробраха още повече в защита. Воденият от Маурицио Сари тим пък стигна до едно от редките си положения в 50-ата минута, когато Аспиликуета отправи лек удар при разбъркване в наказателното поле, а вратарят Дубравка отново се справи.
Сари направи промени и пусна Жиру и Вилиан на мястото на Мората и Педро, а в 72-ата минута Челси можеше да поведе, но след удар на Рюдигер топката срещна напречната греда. Неспирните атаки на гостите дадоха резултат няколко минути по-късно, когато Шер събори Маркос Алонсо в пеналта и последва 11-метров наказателен удар, реализиран хладнокръвно от Еден Азар (76-дузпа) за 0:1.
Домакините доста рядко атакуваха и въпреки това успяха да изравнят. Деандре Йедлин центрира прекрасно отдясно и Хоселу (83) изпревари Давид Луис, разписвайки се с глава за 1:1. Радостта на „свраките“ обаче бе твърде кратка, след като при удар на Маркос Алонсо в 87-ата минута Йедлин си вкара автогол и отново даде аванс на „сините“.
Нюкасъл натисна в оставащите минути и дори можеше да изравни в добавеното време, но удар на Перес профуча над вратата на Кепа.
След третата си поредна победа Челси събра 9 точки и заради по-лошата си голова разлика е втори след Ливърпул, но пък пред Уотфорд, който има същия актив.