София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Червеният динамит” избухна пет пъти в Дъблин

Кристиан Ериксен се развихри с хеттрик за Дания в реванша срещу ирландците

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Дания взе последната европейска квота за световното първенство в Русия догодина. „Червеният динамит” избухна четири пъти за обрата и категоричната си победа с 5:1 при визитата на Ейре в Дъблин на реванша от баража помежду им. Първата среща в Копенхаген бе завършила без голове в двете врати.
Ирландците първи се зарадваха на своя „Авива Стейдиум” след гол с глава на Шейн Дъфи (6), но това бе единственият им реализиран шанс в двубоя.
„Червеният динамит” избухна на два пъти в рамките на по-малко от три минути за пълния обрат. В 29-ата минута се стигна до автогол на Сайръс Кристи при удар на Андреас Кристенсен, след който топката се отби в гредата. Малко след това Кристиан Ериксен (32) се разписа, възползвайки се от асистенция на Николай Йоргенсен.
След почивката Ериксен (63, 73) реализира нови два гола и оформи хеттрика си, като за първия от тях получи подаване от Пионе Систо. В последната минута пък Никлас Бенднер (90-дузпа) бе съборен от Маклейн в наказателното поле на домакините и сам реализира от бялата точка, за да оформи крайния резултат.
Така Дания се класира за Мондиал 2018, а Ейре ще наблюдава срещите от Русия следващото лято по телевизията.