София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Чили победи Камерун с 2:0

Носителят на Копа Америка надви шампиона на Африка с 2:0 в първия им мач от Купата на конфедерациите

7 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Камерун загуби от носителя на Копа Америка Чили с 0:2 в Москва първия мач и на двата тима от група "B" на турнира за Купата на конфедерациите в Русия.
Срещата започна с по-активни действия на чилийците, които още в първите пет минути имаха две добри възможности за гол, които обаче пропиляха. В 12-ата минута вратарят на южноамериканците Джони Ерера направи страхотно спасяване, след което бранител можеше да си вкара автогол, но все пак прати топката в корнер.
В 17-ата минута гол на Нгадьо Нгадю за "неукротимите лъвове" бе отменен, след като преди това Винсент Абубакар бе извършил нарушение в атака. До края на полувремето чилийците имаха пълно превъзходство във владеенето на топката. Доминацията на южноамериканците доведе до гол на Едуардо Варгас в първата минута от добавеното време на първата част след пас на Артуро Видал. Южноамериканците отпразунваха попадението си и 2-3 минути по-късно то бе отменен заради засада след сигнал на видеоасистента към главния съдия.
През втората част шампионът на Южна Америка продължи да доминира и по-усилено да търси гола, но и камерунците имаха своите шансове на контраатака. В 66-ата минута Моканджо шутира от пряк свободен удар и топката мина близо покрай вратата на Ерера. Четири минути по-късно Варгас се оказа на добра позиция и шутира опасно, но топката рикошира в бранител на Камерун и излезе в корнер. След неговото изпълнение Варгас се размина с топката и Исла имаше възможност да се разпише с глава от близка дистанция, но прати кълбото покрай вратата.
С наближаването на края на мача двата тима започнаха да играят по-предпазливо. Все пак чилийците продължаваха да поглеждат повече към противниковата врата. Така в 81-ата минута те ликуваха, след като влезлият като резерва голмайстор на тима Алексис Санчес от Арсенал центрира отляво и другата голяма звезда на отбора Артуро Видал от Байерн с глава се разписа за 0:1. Пет минути след гола Мабука се намеси решително при центриране на Маурисио Исла и предотврати сериозна голова опасност, тъй като зад гърба му дебнеше Алексис Санчес.
Във втората минута от добавеното време Санчес се озова сам срещу вратаря на камерунците Ондоа, тръгна да прави серия от финтове, след коетп шутира и върнал се бранител изби топката, но тя стигна до Едуардо Варгас, който вкара за 0:2 и оформи крайния резултат.