София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Чили се класира напред, но се натресе на Португалия

Шампионът на Южна Америка се спаси от неочакван гаф срещу Австралия

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Шампионът на Южна Америка се спаси от неочакван гаф и се класира за полуфиналите на Купата на конфедерациите, след като в мач от Група „В“ завърши 1:1 с Австралия.
Още в осмата минута вратарят на австралийците Матю Раян се намели блестящо след удар на Артуро Видал. 20 минути по-късно изстрел на Алексис Санчес беше блокиран, а в 36-ата и Клаудио Браво трябваше да се намесва след удар с глава на Джеймс Троиси.
„Кенгурата“ откриха резултата три минути преди почивката, когато Троиси се оказа на чиста позиция, след като топката попадна в краката му при неуспешен опит за изчистване на Гонсало Хара.
В шестата минута на второто полувреме Томи Юрич можеше да удвои аванса на Австралия, но Клаудио Браво изби с крак. Мартин Родригес изравни за Чили в 67-ата минута. Точно пред вратарското поле той получи топката, след като Едуардо Варгас с глава свали центриране отляво.
Малко след това Алексис Санчес можеше даде обърне резултата в полза на „Ла Роха“, но ударът му с глава след центриране на Варгас мина встрани от вратата.
Така Чили финишира на второ място в групата с актив от пет точки, три повече от Австралия. На полуфиналите шампионът на Южна Америка ще играе срещу европейския първенец Португалия, който е и основен фаворит за спечелване на Купата на конфедерациите.