София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА надви Ботев (Враца) с 2:1

"Червените" скъсиха дистанцията от Лудогорец, Стоев с фантастичен гол

5 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

Любослав Пенев записа първа победа като треньор на ЦСКА. На стадион "Българска армия" "червените" надделяха с 2:1 над Ботев (Враца), а точни бяха Али Соу и Едвин Джеси. За тима на Сашо Ангелов точен бе Емил Стоев, който вкара рядко виждан у нас гол. Лошите новини за Пенев са, че Кристиян Малинов и Ангел Лясков ще пропуснат мача с Левски в неделя. Първият е с натрупани жълти картони, докато вторият бе откаран с линейка в болница, а все още няма яснота за състоянието му.
Любослав Пенев направи промени в състава си. От титулярите при загубата от Черно море липсваха Рафаел Енрике, Бикел и Стойчо Атанасов. На терена от първата минута пък започнаха Евандро, Ангел Лясков и Иван Турицов.
През първото полувреме ЦСКА превъзхождаше съперника, но така и не успя да вкара гол. За сметка на това гостите успяха да осъществят две много опасни контраатаки, а при една от тях Черниаускас успя да се намеси решително при излизане сам срещу него на Антон Огнянов.
Красимир Костов пък се намеси решително при два опасни удара на Тиаго.
В началото на второто полувреме ЦСКА реши всичко в рамките на 10 минути. В 49-ата Тиаго намери отлично Джеси, който финтира и с хубав удар в далечния ъгъл проби Костов и изведе "червените" напред.
В 56-ата отново Тиаго влезе в ролята на асистент и прати топката на главата на Али Соу, а той с летящ плонж прониза за втори път стража на гостите от Враца.
Лошата новина за Любослав Пенев бе, че между двата гола Кристиян Малинов получи жълт картон и ще пропусне мача с Левски в неделя.
В 75-ата минута ЦСКА даде още една жертва. Ангел Лясков бе заменен принудително, а след това бе откаран с линейка в болница. Младият бранител има проблем с окото.
Евандро и Али Соу опитаха много мощни удари към Красимир Костов, но топката и двата пъти профуча покрай вратата.
В 89-ата минута Емил Стоев отбеляза един от най-красивите голове за сезона. Нападателят на Ботев засече от въздуха центриране пред вратата на ЦСКА и с мощно воле прати топката в сглобката на вратата на Черниаускас. В добавеното време съдията Станислав Ставров не отсъди чиста дузпа за ЦСКА, но и без нея домакините без проблеми удържаха успеха и прибавиха три точки към актива си.
С победата "червените" скъсиха разликата до лидера Лудогорец. Столичани са с 48 точки, докато шампионите са с 53. Тимът на Сашо Ангелов пък заема 8-ата позиция с 27 точки.