София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА остава на челна позиция

"Червените" записаха класическа победа над Дунав

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА се наложи с класическото 3:0 у дома над Дунав. В състава на „червените“ имаше само една промяна, спрямо последния мач с Черно море. На мястото на Густаво Кулма бе избран Кевин Меркадо.

Първата част, започна с повече атаки от страна на ЦСКА . Още в 3та минута шанс имаше Меркадо, но Ларин се намеси навреме. Пет минути по-късно последва още една атака за домакинския състав,като след удар на Каранга и добавка от Пинто „червените“ не успяха да се разпишат. До средата на първата част основно ЦСКА доминираше на терена. В 25та минута се появи първото добро положение за гостите , чийто автор бе Васев. В 30та минута още едно положение за Дунав, но Шопов не прецени добре ъгъла, от които да стреля. В 33та минута от двубоя имаше драма на терена, след като Будинов извърши нарушение в наказателното срещу Каранга, но нямаше сигнал за дузпа. 43та минута, атака на гостите като Божидар Васев се размина с откриването на резултата. Динамични първи 45 минути на стадион „ Българска армия“ и по две по-добри възможности за гол, от страна на двата отбора .

Втората част започна с една промяна в състава на Дунав Русе , като на мястото на Ларин влезе Конов. Александър Конов е бивш играч на ЦСКА, който в началото на този сезон премина в Дунав Русе. Още в първите минути на втората част, домакините имаха поредната добра възможност. Този път Пинто в 49та минута, не бе много точен и топката премина до вратата. Минутка по-късно Кевин Меркадо стреля ,но Конов улови без проблем. 53та минута беше вдигнат флаг за засада на Каранга. Три минути по-късно, късмета се усмихна на бразилеца и чрез асистенция от Тиаго откри резултата. Каранга е лидер в голмайсторската листа на Първа лига като в 10 мача има 10 попадения . 69та минута, след топка от центриране и грешка на Конов , Бодуров отбелязва второто попадение в мача . Само четири минути по-късно Тиаго Родригес вкара трети гол, като сложи край на драмата в мача. 76та минута, отново опасност пред вратата на Черниаускас, но и този път бе безпогрешен и улови. В последните 15 минути от мача, темпото на игра спадна значително и нямаше много опасности пред вратите на двамата стражи.

 

 

ЦСКА- Дунав Русе 3:0

 

56‘ Фернандо Каранга

69‘ Николай Бодуров

73‘ Тиаго Родригес