София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА победи Адмира Вакер с 3:1

"Армейците" чакат Копенхаген след общ резултат 6:1 срещу австрийците

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

ЦСКА натупа Адмира Вакер и на реванша в Австрия, печелейки с 3:1. За успеха над всички бе Мауридес, който отбеляза два от головете за "армейците". Така "червените" след общ резултат 6:1 очакват своя следващ съперник в III квалификационен кръг на Лига Европа - ФК Копенхаген. 
ЦСКА започна с натиск още от самото начало на срещата, а в 3-ата минута се откри първата възможност пред българския тим. Тиаго Родригес бе изведен сам срещу вратаря, като се опита да копне топката елегантно, но Кутин се намеси добре и спаси. 
В 9-ата минута домакините стигнаха до първата си възможност, при която Яколиш стреля от около 20 метра, но шутът му бе уловен от Черниаускас безпроблемно.
ЦСКА откри резултата в 14-ата минута, когато Кирил Десподов направи хубав пробив отдясно, който завърши с шут в гредата, непокритият Мауридес пък вкара топката в опразнената врата - 1:0. Любопитното е, че бразилският нападател се разписа с... корем.
В 30-ата минута Пинто стреля по прекрасен начин от около 25 метра, но шутът му бе избит в корнер от вратаря на домакините Кутин. 
В 34-ата минута Патрик Шмид намери Марин Яколиш, който стреля с глава, но това не затрудни Черниаускас, който парира без проблеми. 
Жеферсон направи страхотно центриране, с което намери Мауридес, той от своя страна свали топката с глава за Тиаго, но португалецът не бе разбрал неговия замисъл и не тръгна към коженото кълбо. 
В края на първата част Патрик Шмид намери топката от въздуха и стреля, но шутът му не намери очертанията на Черниаускас.
Второто полувреме започна с изненадваща смяна от ЦСКА. На мястото на Кирил Десподов влезе Валентин Антов. 
В 53-ата минута ЦСКА стигна до второ попадение. Голмайстор бе Мауридес, който се възползва от груба грешка на от Звиершиц и сам срещу вратаря не сбърка - 2:0.
Две минути по-късно Адмира върна едно от попаденията пасив. Точен бе Бакъш, който вкара от границата на наказателното поле с хубав плътен удар. 
В 80-ата минута ЦСКА отново взе преднина от два гола. Влезлият като резерва Едвин Джеси проби отляво и пусна страхотен пас към Жоржиньо, който не сгреши, отбелязвайки за 3:1. 
Малко след това, в 85-ата минута, Марин Яколиш проби хубаво и стреля, но шутът му мина встрани от вратата на Черниаускас.
В 87-ата минута Холманд бе изведен добре в наказателното поле на ЦСКА, но халфът не успя да преодолее стража на "армейците". 
До края ЦСКА съумя да опази своята врата от голове и заслужено спечели с 3:1.