София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА победи Черно море с 3:1

"Червените" с най-бързия гол за сезона

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

ЦСКА спечели домакинството си срещу Черно море с 3:1 в среща от 8-ия кръг на Първа лига. Срещата ще се запомни с най-бързия гол за сезона, който бе дело на "червените" в 14-ата секунда на мача, с нелеп автогол на Витаутас Черниаускас, както и с красивите попадения на Кирил Десподов и Рубен Пинто. Мачът започна повече от светкавично, след като ЦСКА взе преднина след едва 14 секунди игра. Голмайстор за "червените" бе Едвин Джеси, който бе изведен от Жоржиньо и прехвърли Макенджиев, а топката се удари в страничната греда, но отново попадна в ганаеца, който при добавката си бе безгрешен - 1:0.
Черно море бързо се отърси от шокиращия гол в първата минута, като в 8-ата имаше прекрасен шанс за изравняване. Ндонгала пусна страхотен пас към Панайотов на точката за изпълнение на дузпа, но бившият халф на Левски стреля много неточно.
"Моряците" стигнаха до изравняване в 14-ата минута, но голът им бе меко казано комичен. Витаутас Черниаускас получи пас от Божидар Чорбаджийски и нескопосано не успя да я изрита напред, а я прати към своята врата, вкарвайки си автогол за 1:1.
ЦСКА отново пое инициативата в срещата след инкасирания гол, като "червените" натрупаха няколко положения пред вратата на Макенджиев. При едно от тях Десподов бе изведен срещу стража на "моряците" и стреля, но юношата на Пирин отби топката, която попадна в Едвин Джеси, ганаецът обаче стреля в аут.
Превъзходството на "армейците" се материализира в 39-ата минута, когато Кирил Десподов вкара невероятен гол от пряк свободен удар - 2:1.
До края на първата част до по-сериозни ситуации не се стигна и логично ЦСКА се оттегли при аванс срещу "моряците".
Второто полувреме започна с нови положения пред вратата на Черно море, като в 58-ата минута зрителите станаха свидетели на прекраснопопадение от Рубен Пинто, който разстреля от дистанция Благой Макенджиев.
Нестор Ел Маестро направи рокади, сменяйки Жоржиньо с Тиаго, който много бързо навлезе в срещата и на два пъти можеше да вкара, но при единия изстрел Макенджиев спаси, а другият му такъв от дистанция, се отби в десния страничен стълб на "моряците".
До края ЦСКА можеше да реализира нови попадения, като това така и не случи, но в крайна сметка "армейците" спечелиха срещата с 3:1.
С този успех "червените" оглавиха класирането в Първа лига с 19 точки, колкото има и Левски, но "сините" са с мач по-малко. Черно море пък остава пети с 12 пункта.