София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Етър с 2:0

Сърбин дебютира за "армейците"

7 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

ЦСКА победи Етър с 2:0 в контрола, играна  в Панчарево. Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на Локомотив (Пд) и българския футбол Аян Садъков, който почина днес.„Армейците“ имаха пълно надмощие и можеха да запишат и по-убедителен успех. Те поведоха в 17-ата минута, когато Меркадо пресече лошо подаване на Стефан Неделчев, пусна на Кирил Десподов, който прониза вратата на Христо Иванов за 1:0. В 32-ата минута Симао уцели напречната греда.
 В 38-ата минута Рубен Пинто се възползва от центриране на Давид Симао в наказателното поле и с глава покачи на 2:0. След почивката интересни ситуации пред двете врати на практика липсваха.
На почивката треньорът  на гостите Станислав Генчев извърши 6 промени, като в игра се появиха голяма част от титулярите в лицето на Иван Стоянов, Йордан Апостолов и дошлият от Берое Венци Василев. За червените влязоха новото попълнение Енрике и Густаво Кулма.
Сръбският защитник Марко Клисура дебютира за ЦСКА. Той ще изкара проби в тима. В 72-ата минута сърбинът направи груба грешка, при която изпрати топката право в краката на Йордан Апостолов. Футболистът на Етър обаче не можа да преодолее вратаря Слави Петров.
Гостите завършиха мача с 10 души, след като в 87-ата минута Лубош Адамец задържа с ръце излизащия сам срещу вратаря Енрике и получи заслужен червен картон от главния съдия. За "армейците" това беше шеста победа от старта на лятната подготовка. Подписалите вчера и днес нови попълнения Тиаго Родригес и Витаутас Черниаускас не взеха участие в контролата и ще се появят в игра през следващата седмица на официалното представяне на ЦСКА срещу Берое.