София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Етър с 2:1

Фернандо Каранга с гол и асистенция, Етър изпусна точката

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА победи Етър с 2:1 в среща от 24-ия кръг на Първа лига. Пред малко зрители и недостатъчно добро осветление на "Българска армия""червените" разочароваха феновете си, но намалиха на 3 точки изоставането от лидера Лудогорец, докато Етър остава сред последните в елита.
Двубоят започна добре за "армейците", като Каранга и Десподов се разминаха с гола на два пъти около 10-ата минута на срещата.
ЦСКА все пак откри резултата в 23-ата минута, когато Каранга получи топката в наказателното поле и я вкара без проблем. Минути по-късно Яни Пехливанов можеше да изравни, но стреля в тялото на вратаря на ЦСКА.
Гостите от Велико Търново се добраха до равенството в края на първата част след силен удар от дистанция на Аласана Мане.
През втората част желанието на футболистите и опасните положения пред двамата вратари рязко намаляха.
"Червените" се отчетоха с пропуск на Десподов в 77-ата минута, а десет по-късно Сърмов можеше да донесе победата на Етър с мощен шут от воле, париран от Черниаускас.
ЦСКА все пак се спаси от втори хикс в последните три мача, и то срещу предпоследния в класирането, с гол в 86-ата минута на резервата Енрике, който се разписа след пас на Каранга.