София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 2:0

„Червените“ спечелиха срещу Локомотив (Пловдив) с 2:0, Мауридес и Жоржиньо реализираха

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 2:0 в мач от 1 кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Българска армия“ и бе дебют в шампионата за новия треньор на „червените“ Нестор Ел Маестро.
Следващият мач на ЦСКА е в четвъртък във втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу австрийския Адмира Вакер от 20:00 часа.
Головете за ЦСКА днес реализираха Мауридес (52) и Жоржиньо (62). Дебют за домакините в първенството направиха Мауридес, Жоржиньо, Борис Секулич и Жанио Бикел, които започнаха като титуляри. В края на второто полувреме се появи още един дебютант - Стивън Перейра. От привлечените през лятото единствено в игра не се появиха вратарят Данте Стипица и Пламен Гълъбов.
Треньорът Нестор Ел Маестро не можеше да разчита на наказания за натрупани жълти картони от миналия сезон Кирил Десподов, както и на контузените Енрике Рафаел, Станислав Манолев и Стойчо Атанасов.
Първото полувреме бе по-скучно и с едва няколко опасности, повечето пред вратата на Локомотив Пловдив. В 13-ата минута Жоржиньо не успя да намери очертанията на вратата след слаба намеса на вратаря на гостите Милина. В 24-ата минута стражът на Локомотив Пловдив отново не се справи със ситуацията, като излезе извън наказателното поле близо до аутлинията, там Жоржиньо пръв стигна до топката, но след това не намери правилно решение за продължаване на атаката.
На полувремето Нестор Ел Маестро направи смяна, извади Жанио Бикел и на негово място в игра се появи Едвин Джеси. Така Рубен Пинто заигра с Малинов в средата на терена, а Тиаго, Джеси и Жоржиньо помагаха на Мауридес. Изведнъж ЦСКА се преобрази и придоби съвсем друго лице.
В 52-ата минута Едвин Джеси направи страхотен рейд отляво, центрира в наказателното поле, където Мауридес с глава простреля вратата на Локомотив Пловдив.