София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Славия с 2:1

"Белите" вкараха първо попадение за сезона във вратата на "армейците"

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА загря за реванша срещу ФК Копенхаген от III кръг на Лига Европа с победа 2:1 над Славия на "Българска армия". И двете попадения бяха дело на Мауридес, който вкара след асистенции на Кирил Десподов. "Белите" пък вкараха първо попадение за сезона във вратата на "червените".
Срещата започна с прекрасно положение за Славия още във 2-ата минута, когато Милчо Ангелов се озова сам срещу Черниаускас, но стреля слабо и стражът улови. 
В 5-ата минута дойде и отговорът на ЦСКА. Десподов намери Николай Бодуров с центриране от свободен удар, но защитникът не успя да стреля добре. 
Георги Йомов напусна терена с контузия в 21-ата минута, а на негово място се появи Славчо Шоколаров.
ЦСКА нацели греда в 37-ата минута след силен шут на Кирил Десподов от пряк свободен удар. 
В 40-ата минута Гамаков стреля с глава, но ударът му бе неточен. 
Така се стигна до последната минута от добавеното време на първата част, когато ЦСКА взе преднина в срещата. КирилДесподов центрира прекрасно, намирайки Мауридес, който бе безпощаден с глава и отбеляза - 1:0.
Второто полувреме започна с контузия на Жоржиньо, който бе настъпен неприятно от Славчо Шоколаров в 51-ата минута. Португалецът бе заменен от Жанио Бикел.
Славия стигна до изравняване в 67-ата минута, когато се разписа Янис Карабельов. Той бе намерен след страхотно центриране на Велковски и не сгреши с глава, вкарвайки първи гол във вратата на ЦСКА за този сезон - 1:1.
В 75-ата минута Десподов направи страхотен рейд и навлезе в наказателното поле, но шутът му бе в обсега на Стериакис и бе париран.
Евандро бе изведен в 79-ата минута на стрелкова позиция в наказателното поле от Десподов и шутира от въздуха, но над вратата.
До края ЦСКА опита да вземе трите точки и го направи. В 90-ата минута Кирил Десподов центрира и намери отново Мауридес, който отбеляза с глава осмото си попадение с екипа на "червените", носейки им четвърти пореден успех в Първа лига.
Така "армейците" си връщат лидерската позиция във временното класиране с 12 точки, като са с 2 точки пред Левски. Славия пък е осми с 5 точки в актива си. 
Следващата среща за ЦСКА е реваншът от Лига Европа срещу ФК Копенхаген, който е идният четвъртък от 19:30 часа. Славия пък приема Дунав (Русе) в мач от Първа лига ден по-късно от 18:30 часа.