София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Витоша (Бистрица) с 3:0

„Армейците“ стигнаха трудно до класическа домакинска победа

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА победи трудно гостуващия Витоша (Бистрица) с класиката 3:0 след голове в края на мача от 15-ия кръг на Първа лига. Мауридес (79, 90+3) вкара две попадения, а между тях много красив гол реализира и Кирил Десподов (90).
Двубоят започна спокойно, а още в 9-ата минута Манолев можеше да реализира. Той засече отлично центриране на Бодуров, но Християн Василев изби. Малко по-късно Али Соу се озова сам срещу вратаря на Витоша след отлично подаване на Пинто, но не успя да го преодолее. Малинов също опита своя шанс от добра позиция, но при опита си да прехвърли вратаря на гостите прехвърли и вратата.До почивката Василев се намеси на два пъти при удари на Чорбаджийски и Пинто, а Али Соу не успя да уцели вратата след удар с глава.
Малко след почивката в 48-ата минута гостите не успяха да изнесат топката и Али Соу излезе очи в очи с Василев, но вратарят на Витоша излезе отрази удара. След това на два пъти Тиаго не намери целта от далечна дистанция, но те бяха крайно неточни.
В 57-ата минута Десподов центрира от фаул към Соу, който отправи неточен удар с глава. Три минути по-късно отново Соу бе в центъра на прожекторите, като този път шутира от границата на наказателното поле, но покрай дясната греда.
В 70-ата минута Бодуров засече с глава центриране от корнер, но прати топката право в ръцете на Василев. Шест минути след това Християн Василев излезе неразчетено, топката попадна на крака на Десподов, който стреля, но над напречната греда в аут. Усилията на „червените“ дадоха резултат едва в 79-ата минута, когато Мауридес отправи удар с глава, но защитник на Витоша изчисти пред голлинията. След това Жеферсон след това сложи топката на главата на Мауридес, който този път отблизо вкара за 1:0.
Три минути след гола ЦСКА организира много добра контраатака, Родригес подаде към Едвин Джеси, който над вратата в аут. В последната 90-а минута Кирил Десподов навърза трима футболисти на Витоша и излезе сам срещу Християн Василев, вкарвайки с техничен удар за 2:0, а в последните секунди от добавеното време Едвин Джеси намери с отличен пас Мауридес, който от въздуха вкара топката във вратата на Василев, оформяйки крайния резултат.
След успеха си „червените“ събраха 35 точки и се изравниха по този показател на върха с шампиона Лудогорец, който още не е изиграл мача си от този кръг. Витоша остава на 12-а позиция с 13 точки.