София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА победи Витоша (Бистрица) с 3:1

Али Соу влезе и преобрази "червените" само за минути

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

ЦСКА победи Витоша (Бистрица) с 3:1 в 1/8-финал от турнира за Купата на България и продължава към следващата фаза, където вече са Струмска слава и Локомотив (Пловдив), надвили Черноморец Балчик с 3:1 и Дунав с 2:1.Двубоят на "Българска армия" започна с натиск на ЦСКА, като "червените" можеха да поведат още в 12-ата минута след удар на Антов след удар извън наказателното поле. Три по-късно Рубен Пинто откри резултата при сходна ситуация.
Попадението накара "тигрите" от Бистрица да покажат зъби и в 20-ата минута Ивайло Лазаров можеше да изравни, но се размина на сантиметри с целта. Между 30-ата и 34-ата минута Малинов и Десподов на два пъти матираха отбраната на Витоша, но нападателят първо не уцели вратата, а след това стреля в тялото на вратаря.
В последната минута на първата част Витоша отново проби през центъра и можеше да се надява на нещо, ако извеждащото подаване към Наско Милев не бе спряно в последния момент от Бодуров.
Втората част започна с по-активна игра на ЦСКА, но без т.нар. чисти положения за гол. Джеферсон и Мауридес бяха близо до това да застрашат вратаря на Витоша - Християн Василев през първия четвърт час на втората част, но не бяха прецизни в последния удар.
След малко повече от час игра треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи важна смяна и освежи атаката с Али Соу, появил се на мястото на пасивния Мауридес.
Присъствието му веднага се усети, а партньорството му с Кирил Десподов беше просто перфектно. Десподов на два пъти проби по десния фланг и сервира топката на Соу на границата на вратарското поле и само за няколко минути от 1:0 резултатът стана 3:0 за "армейците".
Класическият резултат внесе настроение у ЦСКА и "червените" създадоха още няколко бързи атаки, макар незавършили с гол. Витоша пък не се отказа до края и все пак стигна до гол след разбъркване пред вратата на ЦСКА, когато Милчев успя да стигне до топката и да я ритне в мрежата за крайното 3:1.