София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА погасява задълженията

"червените" заплатиха част от дължимото

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Тези дни ЦСКА е платил 272 358 лева задължения към държавата. Дългът, датиращ от година и три месеца, е за данък сгради и такса смет по споразумението с Министерството на спорта за ползване на базите на ЦСКА. 

Относно наема, който "червените" трябва да плащат за ползването на базите, възлизащ на около 83 000 лева, суми на Министерството не са превеждани. Причината е, че до този момент Министерството на спорта е признало на ЦСКА инвестиции за 1 149 158 лева. Към този момент "червените" дължат още 86 000 лева.

Инвестициите, които държавата е признала, са: 

1. Нов терен на стадион "Българска армия", който е с поливна и дренажна система, както и резервоар за вода. Всичко това бе направено по времето на истинския ЦСКА, който тогава играеше във "В" група.

2.
 На Панчарево са признати възстановяването на два терена (б.а. първият се използваше за тренировки и преди това, а вторият бе в окаяно състояние и неизползваем), подпорните стени към тях и трибуните, бетонни пояси около бунгалата, лоджии (б.а. използваема площ, открита от външната си страна и включена в общия обем на сградата), стълбища и стени.