София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА преодоля труден съперник и е на 1/8-финал за Купата 

"Армейците" нанесоха първо домакинско поражение на Монтана този сезон

6 годиниФутбол 8 Телевизия Евроком

ЦСКА победи с 2:0 при визитата си втория във временното класиране на Втора лига Монтана и се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Евандро (52) и Али Соу (90+2) вкараха головете за успеха на "армейците".
Срещата на стадион "Огоста" започна с по-активна игра на гостите, които в първите десетина минути опитаха два удара от дистанция. При първия на Евандро нямаше затруднения за Орлинов, а след това Жоржиньо шутира в аут от изгодна позиция.
Първото по-любопитно положение дойде едва в 29-ата минута, когато Евандро центрира към Манолев, който от добра позиция стреля с глава, но в аут. Секунди след това Монтана отговори с контраатака, при която Сергей Георгиев се откъсна по дясното крило и центрира успоредно по земя, но Чорбаджийски спря атаката.Домакините играеха стабилно в отбрана, а играта бе накъсвана с множество нарушения и до края на първата част нямаше нищо сериозно за отбелязване пред някоя от двете врати.
Скоро след почивката в 52-ата минута ЦСКА успя да поведе в резултата. Евандро засече с глава центриране от корнер на Манолев и не остави шансове за вратаря на домакините Орлинов, разписвайки се за 0:1. Пет минути след гола Стойчо Атанасов спря Сергей Георгиев с шпагат в наказателното поле на ЦСКА, а домакините поискаха дузпа, но не получиха такава. Повторенията показаха, че бранителят на "червените" игра първи с топката.
Играта през тази част стана изключително динамична след попадението с атаки и към двете врати. В 62-ата минута Николай Цветков имаше шанс да изравни с първия точен удар за Монтана, но Данте Стипица спаси с вещина. Малко след това Мауридес бе изведен чудесно на отстрещната врата, но стражът Орлинов го изпревари за топката.
Лека полека "армейците" взеха отново инициативата и разиграваха продължително топката, а в заключителните минути пропуски направиха Жоржиньо и Мауридес. В добавеното време пък влезлият като резерва Али Соу се разписа от далечна дистанция и оформи крайния резултат.
Така ЦСКА преодоля тежък съперник и се класира за 1/8-финалите в турнира.