София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА  разби Ботев с  6:2 

"Червените" разбиха с 6:2 "канарчетата"

7 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

ЦСКА записа първа победа за новия сезон. "Червените" се наложиха с 6:2 над Ботев като гост в среща от 3-ия кръг на Първа лига. Успехът е първи за "армейците" при визита на този съперник от цели 8 години .
Иначе днес над всички в мача беше нападателят на столичани Фернандо Каранга, който се отличи с хеттрик. Освен това той беше с голяма заслуга и за дебютния гол на Тиаго Родригес. Последното попадение за ЦСКА бе дело на влезлия като резерва Кирил Десподов.. За "жълто-черните" точни бяха Лъчезар Балтанов и Омар Косоко
Играчите на двата тима се вкопчиха в здрава битка още в началните минути. Стигна се до няколко по-остри влизания, които принудиха главния съдия Валентин Железов да вземе мерки и да декорира в жълто някои от футболистите.
Иначе първата добра ситуация за гол дойде в 9-ата минута, когато Алваро от Ботев напредна и стреля от движение, но топката мина покрай вратата на Черниаускас. Отговорът на ЦСКА не закъсня. В 13-ата минута Манолев проби по дясното крило и центрира в наказателното поле на домакините. Пламен Димов отклони топката и тя попадна в Каранга, който мигновено я прати във вратата на Чворович - 0:1.
Секунди по-късно нападателят на "армейците" се възползва от неумела проява на вратаря на "жълто-черните" и реализира второто си попадение. То обаче бе отменено заради засада. Повторенията показаха, че решението на съдиите е било правилно.
ЦСКА продължи с по-активните си действия и в 22-ата минута Дюлгеров можеше да покачи. След силния му удар от дистанция обаче, топката се отби в напречната греда. Малко по-късно Каранга за трети път порази целта, но голът му не бе зачетен заради засада. Логичното се случи в 29-ата минута, когато бразилският таран се пребори с двамата бранители на Ботев в наказателното поле и отклони към Тиаго. Последният не се поколеба и с мощен шут от въздуха не остави шансове на Чворович - 2:0 за гостите. 
Голът подейства мотивиращо на Ботев, който започна да атакува по-често. Виана и Крум Стоянов бяха близо до попадения, но пропуснаха. Така се стигна до 39-ата минута, когато все пак домакините намалиха изоставането си. След центриране от корнер се стигна до страхотно разбъркване във вратарското поле. Последва шут, който беше отразен от Черниаускас, но при добавката Балтанов реализира. При попадението обаче останаха сериозни съмнения за нарушение срещу защитника на "червените" Антон Недялков, който беше повален на земята с няколко бойни прийома.
В самия край на първата част се стигна до ново спорно положение. Каранга бе изпуснат от бранителите на Ботев, които го повалиха в собственото наказателно поле. Главният съдия обаче не намери основание да свири дузпа и мачът продължи.
ЦСКА наложи натиск в началните минути на второто полувреме и положенията пред вратата на Чворович зачестиха. Каранга и Енрике обаче пропуснаха да увеличат преднината на "червените". Това все пак се случи в 61-ата минута, когато бразилецът бе точен от дузпа, отсъдена за фаул срещу Манолев. Само 8 минути по-късно Каранга оформи хеттрика си, възползвайки се от груба грешка на Пламен Димов. При попадението бразилецът получи схващане и беше заменен. 
В 75-ата минута Омар Косоко наказа бившия си отбор и намали на 2:4. Той се разписа, след като Виана го изведе на празна врата и таранът не сбърка. 
До края на срещата влезлият като резерва за ЦСКА Кирил Десподов реализира още 2 гола.