София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Даниел Рикардо с най-добро време от втората тренировка в Мексико

Рикардо с най-добро време от втората тренировка в Мексико

6 годиниМоторни 8 Телевизия Евроком

Даниел Риакрдо записа най-бързата обиколка във втората свободна тренировка за Гран При на Мексико. Пилотът на Ред Бул поведе в класирането от сесията с резултата си от 1:17.801 минути и изпревари Люис Хамилтън и Макс Верстапен.Четвърти и пети останаха двамата пилоти на Ферари - Себастиан Фетел и Кими Райконен, а шести бе Валтери Ботас. В топ 10 място си намери Фернандо Алонсо с Макларън, но не и съотборникът му Стофъл Вандоорн.

Люис Хамилтън, лидерът в класирането при пилотите, който този уикенд може да спечели титлата, остана на 0.163 секунди от Рикардо, но задържа втория Ред Бул зад себе си в тренировката, изпълнена с грешки и проблеми. Може би най-голямата бе на пилота на Хаас Ромен Грожан, който се завъртя още в първите минути от сесията и предизвика първо жълти, а после и червени флагове на пистата. Така французинът остана само с три обиколки – за сравнение, Ботас направи 43.
Неточности имаше и от други пилоти, включително Хамилтън. Люис се завъртя при 11-и завой, но успя да задържи колата и не се удари в стените. За сметка на това съсипа гумите си. Пилотът на Мерцедес тръгна да се прибира в гаража и от тима му напомниха да внимава със скоростта, за да избегне повреди.
Завъртания видяхме и от Брендън Хартли с Торо Росо, както и от Ланс Строл с Уилямс, но и двамата се разминаха без поражения. Макс Верстапен пък имаше технически проблеми, отново свързани с двигателя, и за него тренировката приключи малко по-рано. Повреди имаше и Пиер Гасли с Торо Росо, който се върна в болида си, след като сутринта отстъпи мястото си на Шон Гелел. Гасли направи само 10 обиколки и остана предпоследен в класирането.
20 минути след началото на тренировката Фетел съобщи по радиото, че нещо се е пръснало в кокпита и каза с болка в гласа, че се усеща "киселина или нещо подобно; мисля, че е пожарогасителят, но не съм сигурен". Пилотът на Ферари се върна в гаража си и излезе от болида с петно на състезателния костюм. Германецът се преоблече и продължи с тренировката.