София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Десет от Арсенал не се затрудниха с Евертън

Лондончани биха Евертън с 3:1, но останаха извън Шампионската лига

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Арсенал прие Евертън в срещата от последния тридесет и осми кръг на английската Висша лига. Днес домакините започнаха с ранен гол и изгонване на играч, но достигнаха до победата с 3:1 в крайна сметка след голове на Белерин, Санчес и Рамзи, докато дузпа на Лукаку донесе попадението за гостите.
Още в 8-ата минута Белерин откри резултата след ситуация пред Уелбек и разбъркване в наказателното поле. В 14-ата минута след брутално влизане на Косчелни в краката на Валенсия той беше изгонен директно, но това не спря "артилеристите".
В 27-ата минута Санчес направи резултата 2:0 след подаване на Уелбек в наказателното поле и възползване от авантаж в добра ситуация, а до края на първата част Лукаку и Миралас пропуснаха положения. 
В 58-ата минута след игра с ръка на Монреал в наказателното поле на домакините беше отсъдена дузпа, която Лукаку изпълни перфектно за 2:1. Арсенал обаче запази резултата до края, достигайки и до красив гол на Рамзи в последната атака когато той фалцира от ръба на наказателното поле една топка право в ъгъла на вратата за крайното 3:1.
Победата обаче остави Арсенал на 1 точка от класиране в Топ 4 на таблицата.