София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Десет от Локомотив изпуснаха победата в 95-ата минута

Две дузпи и изгонен вратар в срещата между "смърфовете" и Дунав

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Локомотив (Пловдив) и Дунав изиграха интригуващ мач, който завърши без победител - 2:2. Двубоят бе първи от Група "Б" на втората осмица в Първа лига, където са още Септември и Етър.
"Смърфовете" бяха на секунди от победата, но Диян Димов се разписа в петата минута на добавеното време, донасяйки точката на Дунав. Русенци бяха на път да запишат пета поредна загуба в първенството, след като в изминалите четири срещи имаха само загуби.
Задачата на Локомотив тази вечер се усложни доста заради червен картон на вратаря Антони Милина още в 10-ата минута. Замени го Илко Пиргов, който спаси доста положения, включително и дузпа. Общо два бяха 11-метровите наказателни удари в мача. В 35-ата Веселин Марчев откри от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Михаил Милчев.
Преди това на два пъти гредите спасиха Локомотив. В 16-ата минута Ндиайе отправи удар, но топката срещна лявата греда на вратата, пазена от Пиргов. В 30-ата и Юлиан Ненов удари греда, след като засече с глава топката при центриране на Исмаил Иса. За бившия нападател на Левски това бе дебют с екипа на Дунав. Именно Иса изравни в 72-ата минута - 1:1. Преди това Васил Шопов пропусна дузпа, след като Иса беше фаулиран в наказателното поле на домакините. Илко Пиргов спаси с крак топката изпълнението на Шопов.
Само 120 секунди след изравнителния гол на Иса "смърфовете" отново вкараха. Игор Банович се разписа за 2:1, след като Булят опита подаване, а топката стигна до съотборника му след рикошет в тялото на Мартин Ковачев. Банович отблизо разстреля Станислав Антонов и хвърли в екстаз публиката на "Лаута", която предвкусваше победата, но появилият се на смяна Диян Димов обърка сметките на домакините. Играчът с прякор Виейра се разписа в 95-ата минута за 2:2 с мощен изстрел и след пас на Бирсент Карагарен, който блесна с отличен рейд и поднесе отлично топката на съотборника си.