София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Димитър Димитров-Херо: Вярвам на 100% в успеха срещу Милан

Всички мислим за този мач, защото Милан е едно огромно предизвикателство. Надявам се на успех в утрешния мач. Знам, че ще е трудно, но оптимизмът не ме напуска

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

 Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо говори с респект за Милан, но същевременно показа, че не се страхува от именития съперник.
Той обяви, че вярва на 100% в победата над европейския гранд утре и обеща да осигури това, което цяла България очаква - много емоции и качествен футбол.  
“Надявам се утре да станем свидетели на добра игра и качествен двубой. Такъв, какъвто се очаква от цяла България. След жребия нашата мисъл бе към тази дата - 15 февруари. Всички мислим за този мач, защото Милан е едно огромно предизвикателство. Надявам се на успех в утрешния мач. Знам, че ще е трудно, но оптимизмът не ме напуска.  
Нямаме здравословни проблеми. Имаме наказани - Клаудиу Кешеру и Натанаел. Естествено, че вярвам в успеха над гранд като Милан. Ако не вярвам, нямаше да съм треньор на този отбор. Вярвам на 100%. Надявам се късметът и шансът да са с нас”, заяви на пресконференцията преди минути Херо.
„Надявам се да ни подценят, това ще е в наш плюс. Нашите футболисти са на гребена на емоциите. Това го видях още при тегленето на жребия. Знам, че в утрешния мач емоцията ще бъде водеща, каквото и да си говорим. Гледали сме ги много пъти, имаме реална представа за качествата на този отбор. Вижда се, че в последните мачове Милан е в подем. Играе шампионат и ще е в по-добро кондиционно състояние от нас. Ние трябва да се опитаме с характер и себераздаване да компенсираме”, допълни Димитров.
Наставникът на Лудогорец запази в тайна идеите си за състава на тима, с който ще излезе утре срещу Милан и за тактиката му.
„Във футбола най-важни са резултатите. Играхме единствено дефанзивно срещу Брага, когато спечелихме с 2:0. Знаех каква ще е реакцията при загуба. Но да не се отклоняваме.
Дали ще има промени, ще разберете утре. Не искам да коментирам предварително. Смятам, че пред собствена публика и това, което очакват от нас, нашият отбор ще бъде офанзивен”, завърши Херо.