София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Допинг проверки в Левски и ЦСКА-София

Левски и ЦСКА са били посетени от допинг ченгета

5 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Допинг ченгета са посетили тази сутрин лагерите на Левски и ЦСКА-София. По четирима футболисти от отбор са били проверени, въпреки че обичайно се процедира с тестването на по двама от тим, информира „Спортно шоу Гонг“ на Дарик радио.

Както е известно, преди няколко дни двата отбора се изправиха един срещу друг в дербито от 10-ия кръг на Първа лига, което "сините" спечелиха с 1:0.

Теоретично, ако до двама играчи от клуб бъдат уличени в наличие на забранени вещества, то само те са заплашени от наказание, но ако четирима бъдат хванати - проблеми би имал и целият клуб.

Другото интересно в случая е, че освен урина, са взети и кръвни проби. Не се уточняват имената на проверените на "Панчарево" и "Герена".

Професионалните отбори са длъжни да уведомяват властите затова къде се намират във всеки един момент, за да могат евентуално да бъдат подложени на подобни внезапни проверки.

Редовният ни евроучастник през последните години Лудогорец пък вече е свикнал с периодичните визити на допинг ченгетата в своя лагер, тъй като всички клубове в групите на ШЛ и ЛЕ подлежат на задължителни проверки.