София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Етър (Велико Търново) надви Пирин (Благоевград)  с 1:0

"Болярите" спечелиха в Благоевград и ще спорят с Дунав за директно оставане в елита

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Пирин (Благоевград) загуби у дома от Етър (Велико Търново) с 0:1 в реванша от плейофите за оставане в елита и за разпределение на местата от 11-а до 14-а позиция в Първа лига. 19-годишният талант от школата на Барселона Аласана Мане (52) реализира единствения гол. Той играе под наем при „болярите”, които бяха спечелили първата среща с 2:1 и с общ резултат 3:1 се доближиха до оставане в елита. Те ще имат шанс да го сторят в директен сблъсък срещу Дунав, а Пирин ще се бори срещу Витоша да не изпадне директно във втора лига.
Тимът от Благоевград бе по-активен през първата част на своя стадион „Христо Ботев” и пропуски направиха Боджадж, Тодор Траянов и Конър Хендерсън. В 31-ата минута играчите на Милен Радуканов имаха претенции за дузпа, след като Анте Рениа падна в наказателното поле на гостите след контакт с Димо Бакалов. Съдията Никола Попов обаче не посочи бялата точка. Две минути преди края на полувремето Почански от гостите центрира отляво в наказателното поле на домакините и Бадара засече топката, но малко не му достигна да се разпише.
След почивката в 50-ата минута Хендерсън центрира от корнер, а Анти Рениа засече топката с глава и продължи към Румен Сандев, който шутира отблизо, но право в ръцете на вратаря Христо Иванов. При следващата си атака гостите успяха да поведат в резултата. Даниел Младенов се възползва от грешка в отбраната и подаде към Румен Руменов, който продължи топката към Аласана Мане (52) и той със силен удар от далечна дистанция се разписа за 0:1. Две минути след това Тодор Паланков имаше страхотен шанс за изравняване, но отправи неточен удар с глава след центриране на Конър Хендерсън.
До края на мача „орлетата” търсеха изравняването, а гостите контраатакуваха опасно, като при два от случаите Георги Пашов и Даниел Младенов шутираха неточно от изгодни позиции.
Така Етър си осигури сблъсъци срещу Дунав за 11-ата позция и директно оставане в елита. Загубилият от този сблъсък ще играе бараж срещу тим от Втора лига за запазване на мястото си в Първа лига. Пирин ще се изправи срещу Витоша (Бистрица) и загубилият тим ще изпадне директно във Втора лига, а спечелилият ще играе бараж срещу друг отбор от Втора лига.