София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Евертън иска да вземе Диего Коща от Челси под наем

Коща, който бе голмайстор на тима през миналия сезон, в който Челси спечели титлата в Англия, изпадна в немилост на "Стамфорд Бридж" след скандал с Конте

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Мениджърът на Евертън Роналд Куман заяви, че клубът проучва въпроса около нападетеля на Челси Диего Коща и по всяка вероятност ще предложи на колегата си Антонио Конте да го привлече под наем до края на календарната година.

Коща, който бе голмайстор на тима през миналия сезон, в който Челси спечели титлата в Англия, изпадна в немилост на "Стамфорд Бридж" след скандал с Конте. Испанският национал ясно заяви, че повече не смята да играе за "сините" и иска да се върне в Атлетико Мадрид. Проблем пред осъществяването на сделката обаче е наказанието, което ФИФА наложи на "дюшекчиите" да не могат да привличат играчи до края на тази година. Това прави невъзможно осъществяването трансфера на Коща в Атлетико преди януари 2018 година.

"Разбира се, че е по-добре да имаш играч с дългосрочен договор. Но щом можем да вземем играч от такава класа под наем, тогава защо не?", заяви Куман. Според английските медии ръководството на Челси ще глоби Коща с 3,2 милиона евро заради отказа му да тренира с тима и скандала, в който се забърка.